Broker LEGAL dan Broker ILEGAL - Broker Forex Terbaik

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

Apa itu Scam? CARA KAYA DARI FOREX EPS 1: Apa Itu Forex & Futures? - YouTube APA ITU TRADING FOREX  TUTORIAL FOREX PEMULA - YouTube Apa Itu Forex - YouTube Belajar Forex Indonesia - 1 Apa itu Forex? - YouTube APA ITU FOREX? - YouTube

Apa itu FBS? – Broker Forex yang disajikan. FBS Markets adalah broker forex trading online dan untuk Contract For Difference (CFD), yang didirikan pada 2009. Sejak 2009, perusahaan telah tumbuh secara signifikan dan dapat membanggakan lebih dari 2.500.000 aktif pedagang di 2017. Broker yang aktif secara internasional dan juga memiliki lisensi yang diperlukan melalui IFSC dan CySEC (Eropa ... jadi gini gan., ane barusan d telpon sama nomer +00180xxxx (ane gak tau nih operator apaan ._.).. terus katanya dari iFOREX (emang sih wktu ane liat d web .co.id nya emang nomernya sama), terus ane d ajak deposit (karena sebelumnya ane udah coba2 daftar dan terhenti saat d minta deposit minimal 100$)., nah, yang jadi point ane., Point minus : 1. itu aman gak? coz ane mikir, masa tiap yang daftar d Agan..mau nanya nih..ada yg tau sama broker iFOREX..? Soalnya ane liat dstu ada account type protected..tuh..jd istilahnya kita bayar $100 dan dpt akun bisa dibilang demo $10000..trus kita tradingkan selama 2 minggu..kl profit,jd milik kita,tp kl loss..ya habis $100 itu aja..itu beneran atau gak sih..?:dunno: Apa itu broker legal dan ilegal ? Spesifikasi Broker LEGAL : Memiliki ijin pendirian badan usaha yang lengkap dan benar Memiliki ijin dari regulator pemerintah dan bertindak sebagai perusahaan pialang (futures) Setiap pendaftaran nasabah harus dilengkapi dengan verifikasi dokumen identitas yang benar dan lengkap Tidak memperbolehkan transfer dengan pihak ke 3 seperti dengan Liberty Reserve, […] Belajar Forex dalam Bahasa Melayu Mudah Faham – PERCUMA. Bab 1 : Pengenalan Forex. 1.1 Apa Itu Forex? 1.2 Apa Yang Diperlukan Untuk Trade Forex 1.3 Perbezaan Forex dan Saham 1.4 Kenali Matawang Utama dalam Forex Trading 1.5 Waktu Trading Forex. Bab 2 : Broker Forex. 2.1 Panduan Memilih Broker Forex 2.2 Kenali Broker Forex Scam 2.3 Panduan ... Apa itu AvaTrade? – Broker Forex yang disajikan. AvaTrade adalah penyedia internasional untuk berdagang Forex (mata uang) dan CFD (selisih kontrak). Perusahaan ini didirikan di Irlandia pada 2006 dan telah sejak menerima sejumlah penghargaan. AvaTrade memiliki beberapa cabang di setiap benua. Perusahaan ini juga diatur secara internasional pada beberapa kesempatan. Juga, broker adalah ... Baik itu tentang sistem trading, tutorial forex, ataupun bisnis online lainnya, e-book dengan isi copy paste, terjemahan, plagiat, maupun reproduksi dari e-book lain dengan embel-embel mesin uang yang menjanjikan kekayaan dengan cara mudah adalah sampah. Faktanya, si penipu menjual e-book semacam itu akan mendapatkan uang dari komisi jika berhasil mempromosikan dan menjual barang tersebut ... Apa Itu Nigerian Scam? Apa Itu Nigerian Scam? Tags: Apa Itu Nigerian Scam? Definisi Nigerian Scam NIgerian Scam. Apakah anda pernah mendengar Nigerian Scam? Jika belum, apakah anda pernah mendapatkan email dengan isi seperti ini “Dear Child, I’m Mr. XXX, a billionaire old man who have lonely all of the time. I think you are bla..bla..bla”. Saya pikir semua orang yang memiliki email pasti ... Happy trading all:yahoo: Jujur ane masi newbie dan pengen bgt bisa blajar trading nah kmaren ane iseng register Iforex yang iklan nya sering muncul di yahoo gan nah daftar ane sertain nomer telpon asli eh ama Cs nya langsung ditelpon gan yang nelpon cewek lagi hahahaha ternyata si doi ngejelasin ke ane tentang ya dasar2 nya forex ngejawab apa yang ane tanyain, doi nelpon lumayan lama 1 jam an ... Apa Itu Forex Trading? Nama penuhnya, Foreign Currency Exchange (Forex) atau pertukaran mata wang. Contoh urus niaga, US Dollar (AS$) ditukar dengan Ringgit Malaysia (RM), RM ditukar dengan Rupiah, Rupiah ditukar dengan Yen dan seterusnya. Urus niaga pertukaran duit ini berlaku dalam dua bentuk iaitu tunai dan hutang. Forex yang bersifat tunai berlaku semasa pelabur ingin bercuti ke luar ...

[index] [4834] [13825] [28152] [20108] [3563] [21299] [5124] [17284] [14327] [15694]

Apa itu Scam?

Channel ini membahas apa itu forex dan bagaimana cara kerjanya, apakah forex itu halal atau haram, bagaimna belajar trading forex, apa itu analisa forex, dan... Dalam video edukasi ini, Anda akan menemukan manfaat dan keuntungan dari pasar Forex, sebagai pasar keuangan terbesar dan yang paling likuid di dunia dengan ... Apa sih FOREX itu? Masih banyak yang salah pengertian antara Forex dan Saham loh. Lalu apa sih sebenarnya FOREX itu? Dan Gimana caranya kita bisa KAYA hanya ... Pengertian tentang Dasar Forex atau Saham bagi anda yang baru belajar Trading Forex untuk pemula. Video selanjutnya: Memulai Trading http://youtu.be/qzCs5TFK... Didimax merupakan pusat edukasi trading forex terbaik di Indonesia. Kami memberikan fasilitas serta bimbingan berupa training, Webinar Live Trading, Private Class dengan para mentor yang sudah ... Link Daftar OctaFX: https://bit.ly/2Srxpp4 Di video kali ini, saya membahas tentang apa itu trading forex. video ini merupakan tutorial forex pemula. Kedepan... Scam merupakan modus penipuan dengan menyamar sebagai pihak tertentu untuk mendapatkan keuntungan dari korbannya. Yuk cari tahu tips untuk terhindar dari Scam lewat video berikut ini.

http://binary-optiontrade.saconnabourpinpma.ml